1st GiveAway by AMNA

jom join contest yg dibuat oleh Amna . . .
korang ley klik SINI

LepaKinG !

assalamualaikum semua . . . !
jawab taw , sebab kalau x jawab berdosa taw . .
(jawab dlm hati pn xpa )

apa korang buat hari ahad lepas ? ?
apa dia ? ?  !
duduk rumah je ? ? x bosan ka ?
kalau Farah la kan, confirm bosan gila !
so, Farah nak story sikit apa yg Farah bua ahad lepas . . .

dah lama sebenarnya nak create entry tajuk ny ,
tapi tiada masa yg sesuai . . .
sekarang baru ley update . . . maaf yer korang . . . !

nak taw apa yg Farah buat hari ahad lepas ?
biasa la, kalau jadi org Kedah ny ,
mesti la ada kelas kan ?
so , lepas habis je kelas petang tu
kawan rumah ajak 'lepaking'
di D'Aman Park ( Tasik Bandar Darulaman)
tanpa fikir panjang ,
Farah terus tukar baju and pandu kereta
ke D'Aman Park tu . . . .
make-up di muka pun x sempat nak buang lagi . . hehehe
excited punya pasal lah !

okay ! sekarang nak share sikit la kan . .
kalau korang x maw tgk gambar2 ny ,
button X sentiasa menemani korang keyh. . .
tapi gambar Farah jela ek ,
kawan2 Farah x nak bergambar . . .






Take A Note


bagi korang yg mempunyai uban tu,
janganlah korang risau
sebab . . . . .
ada hikmah rambut kita beruban . . . .

Nabi Muhammad S.A.W bersabda :

'Janganlah mencabut uban kerana uban adalah
cahaya pada hari kiamat nanti.
siapa saja yang beruban dalam islam walaupun sehelai,
maka dengan uban iu akan dicatat baginya satu kebaikan,
dengan uban itu akan dihapuskan satu kesalahan,
juga dengannya akan ditinggikan satu darjat.'
(HR. Ibnu Hibban dalam Shahihnya. Syaikh Syu'aib
Al Arnauth mengatakan bahwa sanad hadits ini)

* sekadar perkongsian Ilmu untuk tatapan semua . . . .

SEGMEN: Let's Be Friends

ini adalah segmen pertama  yg Farah join . . .
kalau korang nak join sekali pn apa salahnya kan ?
jom join sekali ! klik di blog Sandra




Nama yg paling femes : fafau (sbb nama hampir sama ngn pnyampai HOTFM)

Umur : 18 Tahun 8 Bulan

5 Perkara yg Paling Digemari : 
> baca novel
> memasak
> online FB n Blogger
> shopping!
> teroka tempat org walaupun x tahu jalan . . . huhu 

nak tag :
Lynda
dilla

Teringin Nak Join Contest


hello guys ! maaf yer sebab dah lama x buat entry baru . . 
Farah sibuk sikit , banyak tugasan yg kena anta ,
so , skrg tengah cuti ,
bley la Farah buat entry terbaru . . .
kadang2 kering jugak idea nak wt entry ny ,
jenuh nak perah otak . . .
tapi x pa la , Farah akan cuba yg terbaik 
dan memperbaiki penulisan dalam entry . . .

ok ! back to main point !
actually , Farah teringin sangat nak join contest
yang para blogger anjurkan . . . 


tapi . . . . . . . . . . . . . 


Farah x reti . . . ley sesiapa tolong ajarkan ?
ada contest yg senang nk follow ,
tapi syarat yg diorang bagi tu ,
ada yg kurang faham . . . . 

* kalau ada sesiapa yg sudi bg tunjuk ajar , Farah hargai sangat jasa orang tu . . .
* hope tercapai impian nak join contest yang dianjurkan oleh para blogger . . . .

Sedarlah Wahai Remaja !


korang semua baca Harian Metro x lagi hari ny ?
hah ! blom lagi ? kenapa x baca lagi ?
p beli paper Metro cepat !
ada berita yg menyayat hari hari ny . . .
ny muka hadapan Harian Metro :


remaja zaman sekarang dah x reti
nak hargai pengorbanan ibu 
yang telah melahirkan dan membesarkan kita 
tanpa merasa jemu dan bosan 
dengan kerenah kita ?

bukan susah pun nak balas
jasa orang tua kita . . .
Farah sendiri tak sangka yang
pemuda itu sanggup buat mcm ny
kat mak dia sendiri . .

apapun , kita ikuti kisah lanjut dlm video ny :

video


10 Tanda Jodoh Kita



Jodoh adalah perkara yang sudah ditetapkan oleh Allah Yang Maha Esa . Tetapi bagaimana kita hendak mengetahui dia memang ditakdirkan untuk kita ? Allah mengurniakan manusia telinga untuk mendengar , mata untuk melihat dan akal untuk berfikir . Jadi gunakan sebaik-baiknya bagi mengungkapkan rahsia cinta yang ditakdirkan . Dua manusia yang rasa mereka dapat hidup bersama dan memang dijodohkan pasti memiliki ikatan emosi , spiritual dan fizikal antara keduanya . Apabila mereka bersama , masing-masing dapat merasai kemanisan cinta dan saling memerlukan antara satu sama lain . Lalu gerak hati mengatakan dialah insan yang ditakdirkan untuk bersama . Benarkah ia seperti yang diperkatakan ? Berikut adalah 10 petanda yang menunjukkan dia adalah jodoh kita .

Kalau nak tahu dengan lebih lanjut , sila klik Read More

Kursus Pra-Perkahwinan



yeayhhh ! hari ini dengan jayanya Farah dah masuk
sesi pertama utk Kursus Pra-Perkahwinan ini . .
esok hari last untuk kursus ny . .
then dapat SIJIL ! !

mesti korang semua fikir Farah nak kawen dah kan ?
hahahahahah ( gelak gatai + sopan )
lagipun Farah masih belajar lagi lah ,
tak terfikir lagi nak kawen awal-awal . .

saja je nak amek kursus kawen ny awal-awal
nanti xda la kalot bila dah keja kan ? ?
peluang dah ada depan mata ,
sia-sia jela kalau biakan saja . . .
tambahan dapat green light dari mak Farah . .
tanpa fikir panjang , terus jer daftar . .

lagipun bayaran untuk kursus ny MURAH ja ,
iaitu hanya RM50 seorang,
tu yg Farah join . . x rugi pn kalau kita nak
join majlis ilmu kan ? ?
tambahan mengenai ilmu alam perkahwinan . . .



bila dah join majlis ilmu ny ,
rasa tak sabar plak nak kawen  . .
yela , mana tak nya , sijik kursus dah ada 
cuma tinggal nak akad ja . .



mengenai jodoh pulak :
Farah berserah pada takdir
sebab Farah tahu Dia akan memberikan
lelaki yg terbaik untuk hambaNya 
yang lemah ini . .

# kursus dianjurkan oleh Kalam Muslim dgn kerjasama Jakim Negeri Kedah . . 
# bertempat di Politeknik Sultan Abdul Halim Mu'Adzam Shah , Jitra  . .
# berlangsung selama dua hari iaitu 2 & 3 Mac 2012 . . .