Secara Kebetulan Atau Sudah Dirancang ?


hai semua blogger !
maaf sebab sudah lama
x update post yg baru ..
busy sikit bila dah masuk semester yg baru ny
macam-macam nak kena handle
sampai tak menang tangan jadinya

so di kesempatan ini
Farah nak share sikit
apa yg Farah jumpa

post kali ini berkaitan dengan 
mata wang Malaysia
baca artikel yg Farah dah paste dalam post ny keyh =)

Gara2 menggunakan APCO sebagai penasihat, akhirnya kini MATA WANG MALAYSIA kini diletakkan lambang ILLUMINATI yg merupakan SIMBOL FREEMASON sebenarnya. Atas apa jua alasan, memang sudah lama CMK sedar perkara ini. Malah ada maklumat logo BANK NEGARA juga adalah lambang ILLMUMINATI sebenarnya. Maka, kenapa kerajaan Malaysia rela mengikut telunjuk YAHUDI? dengan meletakkan lambang mereka pada matawa
ng baru kita.. Alasan lambang orang ASLI sebenarnya bagi menutup isu sebenar kerana sebelum ini lambang2 tersebut sudah ada dalam wang kertas kita dll. CMK difahamkan, kumpulan ini sedang aktif di Kuantan, malah ada org Melayu Islam kini jadi KEPALA untuk merekrut ramai ahli2 baru mereka. Sungguh mengejutkan, mana MUFTI?

Ada simbol illuminati pada not kertas ringgit Malaysia? MasyaAllah..betul kah? Disebabkan perkara ini memang menarik perhatian mari kita menyiasatnya dengan lebih lanjut. Ok, apa yang peliknya tentang lambang kijang ini kan? Cuba anda perhatikan, adakah ia benar – benar melambangkan kijang? Perkara yang aneh disini adalah kerana ciri fizikal Kijang adalah berekor PENDEK!, manakala simbol haiwan diatas adalah berekor panjang.. Sebenarnya haiwan yg dipaparkan (logo Bank Negara) adalah simbol seekor anjing..! Dalam logo tersebut itu pula terdapat simbol matahari dan bulan.

Untuk makluman semua,bulan dan matahari merupakan sembahan masyarakat pada zaman dahulu, ataupun lebih dikenali masyarakat yang menganut agama pagan(menyembah alam). Masyarakat Mesir Purba telah dicatatkan menyembah matahari sebagai tuhan yang dikenali sebagai Amon-Re (Tuhan Matahari bermata satu). Catatan ini sering ditemui melalui ukiran pada makam Firaun dan Pyramid

Manakala anjing itu pula kelihatan sperti PharaohDog/Pharaoh Hound yang merupakan lambang kepada Mesir Kuno. Lambang anjing pada masyarakat mesir kuno juga melambangkan Dewa Anubis. Lambang ini sememangnya salah satu simbol identiti bagi pergerakan Freemason. Adakah satu kebetulan atau sesuatu yang memang telah ditetapkan? Saya periksa laman web BNM. Bank Negara tertubuh di bawah Ordinan Bank Negara Malaya 1958. Saya pun rasa Bank Negara bawah Kerajaan. Dia tulis situ, Bank Negara Malaysia ialah sebuah bank pusat/induk untuk Malaysia. Tapi dekat laman web BNM tak ada pulak tunjukkan Carta Organisasi. Tak ada pun tunjuk bawah Kerajaan ke Kementerian mana ke. Jadi siapa sebenarnya pemilik Bank Negara?

Bank Negara ni GLC ke? Syarikat berkaitan kerajaan ke? Antara tugas Bank Negara dinyatakan di situ, menasihat Kerajaan dan mempengaruhi suasana kredit negara. Mengapa dia yang menasihat Kerajaan? Mesti handal orangnya.

discover punya discover, saya telah terbaca satu artikel

Pada tahun 1958, siapa cerdik pandai Malaysia yang layak menasihat Kerajaan dalam suasana baru Merdeka? Jadi saya pun periksa siapa Gabenor pertama Bank Negara? Ok, Tan Sri W H Wilcock.

Saya tak hairan lah tentang ini, memang ramai bekas Penjajah kita yang masih membantu kita semasa kita baru lepas merdeka.

Cumanya persoalan saya, Bank Negara Malaysia ini di bawah siapa? Masih belum terjawab dari Laman Web Bank Negara sendiri. Bank Negara Malaysia punya 2 pejabat di luar negara, 1 di US dan 1 lagi di UK. Saya juga pernah terbaca tentang satu artikel tentang kaitan satu pergerakan dengan bank negara malaysia

Saya risau maklumat yang saya dapat ini satu fitnah jahat terhadap Bank Negara kita. mohon diperbetulkan. sumber : http://amirulasril.com/simbol-freemasonry-dalam-wang-malaysia/
 



dah habis baca , korang tengok gambar pulak keyh ..
untuk kefahaman korang jugak =)

1 KomeN BerNaS: